Clifton Baumatic: Prestaties komen van binnenuit!

Baume & Mercier heeft een frisse, diepgaande blik op mechanische horloges gegeven om de prestaties te verbeteren en ze beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Het resultaat: Baume & Mercer heeft deze ultieme luxe bereikt met de Clifton Baumatic, die een reeks uitstekende eigenschappen biedt die de lat hoger leggen bij het maken van horloges. Het is een must-have!

De Clifton Baumatic, ontwikkeld door Baume & Mercier, is een toonbeeld van geavanceerde uurwerken en vervult elk aspect van het motto van Célestin en Louis-Victor Baume: “Accepteer alleen perfectie, maak alleen horloges van de hoogste kwaliteit.” Dit elegante en hedendaagse stalen uurwerk met een kast van 40 mm en een verfijnde witte wijzerplaat met een porselein afwerking, maakt het echt van deze tijd, evenals een horloge voor de toekomst. Wat nog belangrijker is, is dat de Clifton Baumatic wordt aangedreven door een revolutionair mechanisch zelfopwindend kaliber: eenvoudig, krachtig en nauwkeurig, het is voorzien van de meest geavanceerde horlogetechnologie die vandaag beschikbaar is.

Ontwikkeld in-house in samenwerking met de ValFleurier Manufacture en het R&D team in de Richemont Group, dit zelfopwindend 12.5” nieuwe generatie uurwerk heeft de naam gekregen Baumatic (cal. BM12-1975A). Dit allereerste Baume & Mercier uurwerk is het resultaat van de toewijding van het merk sinds de oprichting in 1830: het bieden van de beste value-for-money compromis tussen efficiëntie en prestaties.

Dit vakkundig gefabriceerde uurwerk, zichtbaar via het achterdeksel en op traditionele manier geassembleerd, beschikt over verschillende innovatieve componenten die de gangreserve, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid vergroten. De 120-uurs (vijf daagse) gangreserve wordt bereikt dankzij de geoptimaliseerde legering dit wordt gebruikt voor de veer, het echappement met Powerscape™ technologie, en de Twinspir™ silicium spiraalveer. Deze zelfde elementen zorgen voor een nauwkeurigheid van tussen -vier seconden en +zes seconden snel per dag.

Dankzij de verbeterde betrouwbaarheid worden onderhoudsservices minder frequent. Dit wordt bereikt door nieuwe soorten oliën te gebruiken die bestand zijn tegen grote variaties in temperatuur. Het wordt ook bereikt door het gebruik van onderdelen die niet gevoelig zijn voor krachtige magnetische velden (1,500 Gauss), wat betekent dat het horloge straling weerstaat op niveaus die 25 keer hoger zijn dan traditionele instrumenten. Ten slotte helpt het gebruik van beproefde materialen, zoals de silicium spiraalveer met Twinspir™ technologie, en de nieuwe antimagnetische “bumper” met het Phi-logo van Baume & Mercier voor een subtiel kenmerkend detail, om de nauwkeurigheid en duurzaamheid van het horloge in alledaagse omstandigheden te verbeteren en de onderhoudsinterventies te verminderen.

Verkrijgbaar in vier klassieke ontwerpen of als COSC-gecertificeerd chronometer voor een iets hogere prijs, de Clifton Baumatic zet een nieuwe standaard in luxe horloges. Dit uurwerk, met zijn ingetogen elegantie, is klaar om de tijd zelf te trotseren, het leveren van nauwkeurigheid en duurzaamheid in gebruik, beschikbaar voor iedereen voor de beste prijs.

Voor meer informatie over deze modellen kan u contact met ons opnemen per telefoon of mail. U bent vanzelfsprekend ook altijd welkom in onze zaken te Hasselt en te Waterloo.